impact

We ontwerpen en creëren op zichzelf staande stukken en lanceren ze als een enkele Affêre. In beperkte hoeveelheden, met oog voor detail en kleur, en alleen gemaakt in Europese ateliers. Het resultaat is een concept zonder overproductie, geen noodzakelijke uitverkoop en geen standaard buy-in cycli. Dit is beter voor het milieu en laat een kleinere voetafdruk achter.

Vergeet de snelle mode (fast fashion) en standaardcollectie die elke zomer en winter wordt opgebouwd. Stap weg van de traditionele mode-industrie en vergeet dat het ooit heeft bestaan, want je Affêre is net begonnen. Daarom doen we altijd zaken met onze planeet in ons achterhoofd en dat is precies wat ons tot het bijzondere concept van Affêre heeft gedreven.

'Het hebben van een concept als het onze maakt ons gelukkig. omdat we weten dat dit de beste manier is om het te doen.'

Naast ons concept geloven we dat we niet alleen op deze aarde zijn om te consumeren, maar ook om bij te dragen. Wij geloven niet alleen in zeggen, maar in de daad van doen. Daarom zoeken we naar deadstock-kleding voor onze volgende drops om kledingverspilling tot een minimum te beperken en werken we alleen met fabrieken die een volledige en juiste licentie hebben.

Om de CO2-uitstoot en onze volledige voetafdruk tot slot te beperken, kiezen we onder meer voor het juiste type transport. Wij bezorgen uw affêre op de fiets als het verzendadres binnen bepaalde grenzen ligt. En anders zoeken we liever de groenste oplossing dan de snelste.

BREAK UP AFFÊRE
Ook al kan iemand voor altijd een plekje in je hart hebben, aan sommige dingen kan toch een einde komen. Als je klaar bent met je Affêre, raden we je aan om hem, haar of het te doneren of op te knappen, in plaats van een harde breuk.

Wij staan voor openheid, vriendschappelijkheid en compassie. En staan open voor alle soorten lichamen en persoonlijke voorkeuren in de breedste zin van het woord. Bij Affêre staan een goede en gezonde werkethiek hoog in het vaandel en onze normen en waardes luisteren naar: waardering, transparantie, elegant, vrouwvriendelijk, tijdloos, leuk, beperkt, exclusief, genderloos en kleurrijk.