Exclusief concept

Ons bijzondere exclusieve concept nodigt uit tot een nieuwe manier van mode doen. We ontwerpen en maken op zichzelf staande stukken en lanceren ze als één Affêre, met hun eigen verhaal, persoonlijkheid en productie.
Allemaal gemaakt in onze Europese Ateliers.

Elke druppel bestaat uit één stuk in meerdere kleuren. Dit beperkt alle mogelijkheden voor overproductie en oversampling. We ontwerpen dus geen collecties en volgen zeker niet de standaard productiecyclus. Wij vinden het onze plicht om te onderwijzen, want kennis delen draagt ​​bij aan een betere wereld en toekomst.

We hebben een langetermijnvisie die gedeeld en vooral doorgegeven moet worden. Dus naast het creëren van elegante exclusieve items, hieronder wat mode-achtergrond, gevolgd door wat we doen en waar we voor staan.

Geen snelle mode

De mode (hoe je het kent), werkt meestal met twee seizoenen en verschillende drops. Elk seizoen (lente/zomer en herfst/winter) doet een kledingmerk onderzoek en creëert en brengt een nieuwe collectie uit.

Zoals u zich kunt voorstellen, is deze manier van zakendoen erg snel, wat haastig en gehaast betekent, aangezien collecties uit veel stukken in veel kleuren bestaan ​​en alleen tijdens massale uitverkopen meestal uitverkocht zijn. Daarom de term; snelle mode. Natuurlijk heeft deze manier van werken enorme nadelen en een enorme wereldwijde overproductie is er slechts één van.

De bulkproductie zorgt voor producten van mindere kwaliteit. Dit zorgt weer voor een kortere levensduur van artikelen, waardoor mensen hun katoen weggooien en eerder nieuwe spullen zullen kopen. Een andere manier waarop je deze snelle mode misschien hebt opgemerkt, is de enorme hoeveelheid verkopen. De 'oude' collectie is nog verkrijgbaar, maar de 'nieuwe' collectie is er al.

Klaar om door de strot van de consument geduwd te worden. Alles voor winstmaximalisatie. En het ergste van alles vraag je je af? Deze cyclus herhaalt zich keer op keer.

Afferen

Zoals je je kunt voorstellen, is dat niet wat we doen.
Als je een nieuw modemerk start, een ruimdenkend concept dat staat voor een nieuwe generatie, dan is dat gewoon niet de manier waarop je zaken wilt en moet doen.

Dus wat doen we?
We droppen slechts één stuk (zodat we het productieproces maar één keer hoeven te doen) in verschillende kleuren met een 'planet first'-mentaliteit van product tot proces.